" La scoala" , dar de fapt in apropierea scolii

Wednesday, October 15, 2008



Am sa incep cu inceputul. Ma numesc Fekete Laszlo si sunt elev la liceul Ady Endre din Oradea. Saptamana trecuta, ca orice elev cu capul pe umeri am simtit nevoie de evada din rutina, adica sa nu merg la orele de curs. Aceasta idee geniala mi-a venit duminica seara deoarece aveam de facut tema la mai multe materii si nu le-am putut finaliza in weekend.
Luni dimineata in drumul spre scoala, brusc am zarit in fata ochilor o sala de jocuri pe care o frecventam dupamasa. mi-am facut curaj si am intrat in incinta cu pricina. Aici m-am intalnit inevitabil cu prietenii mei alaturi de care mi-am petrecut timpul pana la ora 14. Timpul parca a zburat deoarece ne-am jucat jocul meu preferat si eram foarte entuziat pe tot parcursul. La ora 14 am luat drumul spre casa pentru a nu creea suspiciuni in mintea parintilor mei.
Marti dimineata am pornit spre scoala, cand deodata mi s-a facut dor de jocurile electronice, si bineinteles am mers intr-un bar din apropierea scolii care era dotat cu jocuri electronice. Am stat acolo pe tot parcursul oreloor de curs pentru ca erau prea captivante, iar in mintea mea a aparut instant teoria "mai bine stau sa ma joc decat sa merg la scoala sa ma plictiseasca profesorii cu teoriile lor comuniste". Evident mi-am pierdut toti banii despre care parinti mei stiau ca i-am folosit pentru o cauza nobila, aceasta fiind ajutarea sinistratilor moldoveni.
Miercuri dimineata, ceasul desteptator suna energic. Ma trezesc, pornesc spre baie pentru a-mi face nevoile de dimineata cand observ un biletel suspect pe masuta din holul apartamentului. Acest biletel continea urmatoarea fraza: "Draga Laszlo, noi am plecat la servici si ne vom intoarce deseara. Ti-am lasat pe masa bani de mancare pentru scoala, iar pe dupamasa ti-am lasat mancare in frigider. Semnat mami". Aceste cuvinte au fost pentru mine ca un dar venit din ceruri. Bineinteles nu am mai mers nici spre baie, nici spre scoala, m-am infiltrat subtil sub plapuma calduroasa din patul meu care imi facea cu ochii, si dupa cum va si gantiti, "somn de voie de nevoie" pana dupamasa, dupa care mi-am reintrat in rutina zilnica dupa orele de scoala. Seara, cand au sosit parintii acasa mi-au dezvaluit ca vor lipsi de acasa pana duminica seara deoarece lucreaza in acelasi loc si au fost trimisi de sef intr-o delegatie in Bulgaria pentru interesele firmei. Lipsand deja 3 zile de la scoala, mi- am spus: " o zi in coace in colo tot una ii acuma, de luni imi promit sa merg la scoala" Si acestea fiind spuse evident ca nu am mai mers restul saptamanii la scoala.
Vineri aproape de ora 11 suna ceasul desteptator setat de mine seara deoarece trebuia sa ma trezesc. Pana la urma trebuia sa am un motiv bine intemeiat pentru absenta mea. Dotat cu o ciocolata si o cafea am luat drumul policlinicii pentru a-mi vizita doctorita de familie. Aceasta vazand mica mea atentie adusa dansei, nici nu a mai stat pe ganduri si mi-a scris o motivare pe saptamana respectiva. Eu sufeream de o boala de care nici acum nu cred ca exista. Sau chiar daca exista, putine sanse sa fie descoperita. Aceasta numinduse "Chiulangita acuta".
Dotat cu motivarea si cu un pachetel cu mancare gigant, luni dimineata am plecat spre scoala cu mintea limpede si trupul odihnit dupa o "mini vacanta"

0 comments: