Cateva aspecte in Photoshop

Wednesday, April 16, 2008



Pentru ca in ultimul timp am observat ca putini utilizatori ai programului photoshop nu cunosc facptul ca foarte usor putem schimba contrastul de culoarea al uinei poze din bara de optiuni image-mode. Imagina urmatoare este poza initiala dupa care voi posta pentru fiecare modificare o poza si o voi explica.
Grayscale: cand aplicam modul Grayscale pe o poza vom observa imediat la fel ca in poza urmatoare ca au disparut culorile, adica acest mod ii scoate culorile si o transforma in alb negru

Indexed color: cand aplicam modul Indexed color pe o poza la dimensiunea originala nu se va observa nici o diferenta, dar daca o marim mult vom observa ca in locurile puternic colorata pixelii sunt umpic deplasati.

RGB Color: cand aplicam modul RGB color nu vom vedea nici o diferenta pentru ca este modul presetat al pozelor. Pozele facute cu aparatul sau cu telefonul mobil sunt facute in RGB color deci nu este nici o diferentza

CMYK Color: cand plicam modul CMYK color unei poza vom vedea un slab efect de intunecare a pozei. Acest mod este specific pentru scoaterea la imprimanta a pozelor, de aceea cand o vom salva in format .jpeg ne vor aparea accentuate culorile care trebuie scoase pentru a realiza culoarea dorita.

Lab Color: Cand aplicam modul Lab Color unei poze nu vom observa nici o diferenta fata de poza initiala

Multichannel: Cand aplicam modul Multichannel observam un slab efect de ceata.

0 comments: